02.05.2019

Potpisan novi Kolektivni ugovor za Jadran d.d. Crikvenica

Dana 29. travnja potpisan je novi Kolektivni ugovor Jadran d.d. Crikvenica i Sporazum Kolektivnom ugovoru, a kojima se poslodavac obvezao:
- svim radnicima zaposlenima u odjelu operacija isplatiti uz plaću za mjesec lipanj, srpanj i kolovoz iznos od 1,000.00 kuna kao neoporezivi primitak;
- svim radnicima koji s poslodavcem imaju zaključen ugovor o radu temeljem ovog KU, odnosno kojima je plaća utvrđena sukladno Tarifnom prilogu, za mjesec lipanj, srpanj i kolovoz 2019. godine isplatiti stimulativni dio plaće u visini od 6 posto.
Novim Kolektivnim ugovorom radnicima je povećan osnovni broj dana za izračun godišnjeg odmora s 18 na 22 dana, povećan je broj dana plaćenog dopusta za određene kategorije (za rođenje djeteta sa 3 na 5 dana, za davanje krvi s 1 na 2, u jednoj godini radnik može koristiti maksimalno 10 dana, a do sada je mogao 6 dana plaćenog dopusta), povećan je stimulativni dio plaće sa 30% na 50%, uvedena je solidarna pomoć za rođenje djeteta u visini neoporezivog iznosa, kod naknade troškova prijevoza  i na relacijama kraćim od 2 km, te je dogovoreno da u slučaju dvokratnog rada s prekidima dužim od 6 sati  radnik ostvaruje pravo na isplatu u visini pojedinačne karte za svaki put dolaska na posao.
Izmijenjen je Tarifni prilog te su povećani koeficijenti u operacijama. Uveden je veći broj radnih mjesta (npr. u odjelu restorana do sada smo imali po jedno radno mjesto : servir, konobar i šef sale, novim tarifnim prilogom imamo slijedeća radna mjesta u tom odjelu: servir II, servir I, točioc II, točioc I, konobar III, konobar II, konobar I i šef sale) te je samim time omogućeno radnicima napredovanje što prema do sada utvrđenom tarifnom prilogu nije bilo moguće.

Sindikalni povjerenik STUH-a u Jadran d.d. Crikvenica
Ivan Blažević

 

Kolektivni ugovori

  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva, 20.12.2019., NN 5/20Preuzmi
  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi

Anketa

Je li vam otkazan ugovor o radu (ili nije produžen) kao posljedica pandemije COVID-19?
Pogledajte ostale ankete