14.01.2020

Hoteli Njivice d.o.o. uvršteni na listu Fer hoteli Hrvatska

Na 14. sjednici Predsjedništva Sindikata turizma i usluga Hrvatske održanoj 19. prosinca prošle godine donesena je jednoglasna odluka da se Hoteli Njivice d.o.o. uvrste na listu Fer hotela Hrvatska.

Svjesni činjenice da je na inicijativu Sindikata turizma i usluga Hrvatske u Republici Hrvatskoj pokrenut projekt dodjele oznake „Fer hotela - Fair hotels  Croatia“ kao oznake koja promovira hotele u kojima su sindikalni predstavnici s poslodavcima sklopili kolektivne ugovore, u kojima se kolektivni ugovori i radnička prava poštuju, a između predstavnika sindikata i poslodavaca postoji dobar socijalni dijalog, Sindikalna podružnica STUH u Hotelima Njivice predložila je da se oni uvrste na listu Fer hoteli Hrvatska.

Naime, u navedenom trgovačkom društvu postoji kolektivni ugovor  koji se poštuje, svake se godine održavaju pregovori na kojima sindikalni predstavnici uspijevaju iz godine u godinu dogovoriti povećanje materijalnih prava, a i sama komunikacija između predstavnika poslodavca i sindikalnih predstavnika, ali i radnika je dobra i uspješna i na svakodnevnoj razini.  Rezultat je to dugogodišnjih gajenja kvalitetnih odnosa te međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

Zbog svega navedenog, SP STUH Hoteli Njivice d.o.o. predložila je Predsjedništvu Sindikata turizma i usluga Hrvatske razmatranje te prihvaćanje prijedloga da se društvo uvrsti na listu Fer hotela Hrvatska.

Kolektivni ugovori

  • Odluka o proširenoj primjeni KUU, svibanj 2022.Preuzmi
  • Kolektivni ugovor ugostiteljstva 11.4.2022. NN 50/2022 Preuzmi
  • Aneks KUU 8.3.2021.Preuzmi
  • Sporazum sindikati i HUP, 8.6.2020.Preuzmi

Anketa

Mislite li da bi članovi sindikata trebali imati dodatna prava u koletivnim ugovorima u odnosu na ostale zaposlene?
Pogledajte ostale ankete