17.04.2018

Za 665 zaposlenih u JUNP Plitvička jezera 16. travnja 2018. potpisan je novi Kolektivni ugovor!

Rezultat je to tri kruga tripartninih pregovora između predstavnika poslodavaca, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te sindikata koji djeluju u Ustanovi (Sindikat turizma i usluga Hrvatske,  Novi sindikat,  Samostalni sindikat uslužnih djelatnosti Hrvatske i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika)  kako bi se regulirala prava zaposlenih nakon što je prethodni Kolektivni ugovor istekao 8. travnja ove godine. Pregovarački odbor STUH-a činili su predsjednik Sindikata Eduard Andrić, pravna savjetnica i tajnica Sindikata Sunčica Benović i sindikalni povjerenik Ante Bionda.

Osim zadržavanja svih postojećih materijalnih prava radnika, kao što su božićnica, regres, jubilarne nagrade, dodataka na staž od 0,5 posto…), povećana je stimulacija s 20 na 30 posto, a za vrijeme trajanja Kolektivnog ugovora ugovoren je i stalni dodatak na plaću u visini od 35 posto koji se primjenjuje od 1. svibnja ove godine.

O visini postojećih materijalnih prava i za radnike Ustanove, ali i o isplati prigodne godišnje nagrade, uskrsnice i 13. plaće za vrijeme važenja ovog Kolektivnog ugovora poslodavac i sindikati potpisnici ovog Ugovora obvezuju se pregovarati u dobroj vjeri nakon prihvaćanja financijskih izviješća i utvrđivanja ostvarenog viška poslovanja poslodavca.
Osnovu za pregovaranje o visini materijalnih prava predstavljat će povećanje viška poslovanja u odnosu na ostvareni višak prethodne godine, kao i udio plaća zaposlenika Ustanove u odnosu na ukupne rashode poslodavca.

Kolektivni ugovor potpisan je na rok od četiri godine, u ime Sindikata turizma i usluga Hrvatske potpisao ga je predsjednik Sindikata Eduard Andrić, a u ime poslodavca ravnatelj Ustanove Tomislav Kovačević.
 

Kolektivni ugovori

  • Odluka o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama KUUPreuzmi
  • Dodatak I o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora ugostiteljstva Preuzmi
  • ODLUKA O PROŠIRENJU PRIMJENE KUUPreuzmi
  • NN 36/2018 (18.4.2018.), Kolektivni ugovor ugostiteljstvaPreuzmi

Anketa

Što vam je u ovom trenutku najpotrebnije od sindikalne ponude?
Pogledajte ostale ankete