06.11.2017

Prva sindikalna regija STUH ukupan je pobjednik 9. Strukovno sportskih susreta Sindikata turizma i usluga Hrvatske!

U Petrčanima kraj Zadra, u hotelu Diadora (Falkensteiner hotels and resorts) od 3. do 5. studenog 2017. održani su 9. Strukovno – sportski susreti Sindikata turizma i usluga Hrvatske. Više od tristo članova STUH-a i ove se godine natjecalo u kuhanju, pripremi slastica, postavljanju stolova i posluživanju jela, pospremanju soba, prijavi i odjavi iz hotela, pripremi koktela, ali i u brojnim sportskim disciplinama – malom nogometu, boćanju, kuglanju, pikadu i potezanju konopa.

Najuspješnija je i ove godine bila 1. Sindikalna regija STUH-a koja je kao ukupan pobjednik osvojila pobjednički pehar.

Osim članova Sindikata Susretu su nazočili i brojni gosti: tajnik ministra turizma RH Ivo Bašić, pročelnik Upravnog odjela gospodarstva, turizma i infrastrukture Zadarske županije, voditelj marketinga Turističke zajednice Zadarske županije Damir Hordov, direktor Turističke zajednice u ime gradonačelnika Zadra Ante Rados, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, tajnik SSSH Boris Feis, predsjednik Sindikata EKN-a Željko Klaus, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH Mehmed Avdagić, glavna tajnica Sindikata PPDIVUT BiH Maja Radić, izvršna tajnica Sindikata trgovine Hrvatske Regionalnog ureda Split Rozana Ana Duplančić, regionalni povjerenik za Dalmaciju Sindikata PPDIV Ivica Blažević i direktor Apartmana Medena Miodrag Mlačić.

Prilikom otvaranja Susreta predsjednik Sindikata Eduard Andrić naglasio je kako nam se ovogodišnja uspješna turistička sezona jednostavno dogodila i Vlada RH za njezinu uspješnost nije zaslužna, a do početka sljedeće potrebno je dogovoriti uvjete s Vladom i poslodavcima oko novog kolektivnog ugovora. Upozorio je na nedostatak kvalitetnog ugostiteljskog i turističkog kadra. Davanja državi su ogromna pa poslodavci često pribjegavaju prijavi radnika na puno manje plaće, dok im razliku „daju na ruke“. Potrebno je smanjiti PDV i povećati kontrole.  „Naši političari razmišljaju kratkoročno, a stvarne mogućnosti su nam puno veće od trenutnih brojki i prihoda“, rekao je predsjednik Andrić.

Svečano otvorenje Susreta uljepšale su plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Medveščak svojim revijalnim nastupom u bazenu, a prilikom otvorenja predsjednik STUH-a Eduard Andrić je zbog doprinosa  Uprave „Apartmana Medena“ razvoju socijalnog dijaloga putem kvalitetnog važećeg  Kolektivnog ugovora, poštivanja utvrđenih radničkih prava te dobrog socijalnog dijaloga između poslodavca i predstavnika STUH-a  uručio Plaketu o uvrštavanju Apartmana Medena na listu Fer hotela Hrvatska direktoru tvrtke Miodragu Mlačiću.

Dva dana članovi STUH-a natjecali su se u strukovnim i sportskim disciplinama. Osim krasnog ambijenta hotela Diadora i Iadera u kojima su se održavala strukovna natjecanja uspješnom održavanju Susreta, naročito u njegovom sportskom dijelu koje se u velikom dijelu održavalo na vanjskim terenima, pomoglo je i prekrasno vrijeme koje nas je ove godine poslužilo. Kao i svake godine i ova je godina osim za natjecanja bila prigoda za međusobno druženje, upoznavanje i zabavu. Velika većina sindikalista i ove je godine naglašavala činjenicu kako im Strukovno – sportski susreti uvijek dođu kao zaslužena nagrada nakon naporne i iscrpljujuće turističke sezone koju iznesu na vlastitim plećima.

Završna večer, odnosno svečano zatvaranje 9. Susreta završila je, kao i uvijek, dodjelom medalja najuspješnijim natjecateljima i proglašavanjem ukupnog pobjednika te dodjelom priznanja Sindikata – plakete Sindikalna podružnica godine -ove su godine dodijeljene dvije plakete: Sindikalnoj podružnici JU NP Brijuni i Sindikalnoj podružnici JU NP Krka.

SP JUNP Brijuni i sindikalni povjerenik Dubravko Matić imaju osobit uspjeh u radu na razvijanju i unapređivanju principa i demokratskih metoda sindikalizma: solidarnosti, nezavisnosti i javnosti rada, a naročito na promoviranju sindikalnog učlanjivanja: kolega Dubravko je učetverostručio broj članova STUH-a, doprinosi razvoju socijalnog dijaloga, podržava i razvija suodlučivanje kroz dugogodišnji rad u Radničkom vijeću tvrtke. U uvjetima u kojima djeluje više sindikata STUH STUH djeluje kao većinski sindikat te i na taj način doprinosi građenju ugleda Sindikata u ustanovi.

U kratkom vremenu od svega dvije godine (koliko ima od osnutka Podružnice)  SP JU NP Krka postala je stabilna i jaka podružnica STUH-a. Kvalitetnim radom i djelovanjem svih članova Podružnice ona danas broji 150 članova, a njihov se broj povećava i dalje.  U razdoblju od dvije godine Podružnica je uspjela s poslodavcem sklopiti kolektivni ugovor kojim su maksimalno poboljšali i uvećali prava zaposlenih, pa je tako plaća uvećana za čak 30 posto.
Sindikalni povjerenik Danijel Barić kontinuirano radi na poboljšanju prava zaposlenih i povećanju broja članova pa je tako organizirao sastanak sa zaposlenima u drugom nacionalnom parku radi formiranja nove sindikalne podružnice STUH-a.

Nakon što su predsjednica Sekcije žena STUH Emina Ibrahimi i predsjednik Sekcije mladih STUH Ivan Blažević podijelili medalje najuspješnijim natjecateljima, a predsjednik STUH-a uručio pehar ukupnom pobjedniku te plakete Sindikalna podružnica godine sindikalnim povjerenicima sindikalnih podružnica JU NP Brijuni i Krka uslijedilo je druženje uz ples i zabavu do kasno u noć.

Donosimo redoslijed nagrađenih natjecatelja po disciplinama:
KUHARI
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa SEKCIJE MLADIH – u sastavu:
1. DARIO JELUŠIĆ
2. MAURO MOMIĆ
Drugo mjesto – srebrnu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE u sastavu:
1. DARIO ŠPEHAR
2. IVANA JANČIĆ
Prvo mjesto – zlatnu medalju  osvojila je ekipa TREĆE REGIJE u sastavu:
1. TOMISLAV ŽAJA
2. BRANKA MATIĆ
SLASTIČARI
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je PETA REGIJA - BOŽICA ČORAK
Drugo mjesto – srebrnu medalju  osvojila je TREĆA REGIJA - IVANA ŠKUGOR
Prvo mjesto – zlatnu medalju  osvojila je PRVA REGIJA - DOLORES KLIMAN
KONOBARI
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa SEKCIJE MLADIH u sastavu:
1. AMEL OSMANOVIĆ
2. ANA MIRKOVIĆ
3. IVAN CURIĆ
Drugo mjesto – srebrnu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE u sastavu:
1. IVANA RUKAVINA
2. MIRELA PREBEG
3. MARTINA CANJUGA
Prvo mjesto – zlatnu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. KAIL KOŽLJAN
2. MELITA TEMŠIĆ
3. SANJA GOLUB
SOBARICE
Treće mjesto – brončanu  medalju osvojila je ekipa SEKCIJE MLADIH u sastavu:
1. MARGITA PERKOVIĆ
2. LUANA ROJNIĆ
3. KARLA KELEMEN                                                                                                                                                                  Drugo  mjesto – srebrnu medalju  osvojila je ekipa  PETE REGIJE u sastavu:
1. MIRJANA KALAJ
2. SIDONIJA BOBINAC
Prvo mjesto – zlatnu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu: 
1. LJILJANA ČIKADA
2. RUŽA BAKAČ
3. NEVENKA RADMAN
RECEPCIJA
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa  PRVE REGIJE u sastavu:
1. ARNE BIOGRADLIJA
2. DANIJELA STANIĆ
Drugo mjesto – srebrnu medalju  osvojila je ekipa SEKCIJE MLADIH u sastavu:
1. DRAGANA MITROVIĆ
2. IVAN KOSTEŠIĆ
Prvo mjesto – zlatnu medalju osvojila je ekipa TREĆE REGIJE u sastavu:
1. MARTINA DIKLIĆ
2. KRISTINA MAGAŠ
BARMENI
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. DEAN RADOLOVIĆ
2. KRISTINA PERCAN
3. ELVIS TURKOVIĆ
Drugo mjesto – srebrnu medalju  osvojila je ekipa SEKCIJE MLADIH u sastavu:
1. MARCK ĆORIĆ
2. KRISTIJAN UZELAC
3. ALEN ĐONLIĆ
Prvo mjesto – zlatnu medalju osvojila je ekipa ČETVRTE REGIJE  u sastavu:
1. HRVOJE LALE
2. ANITA TUĐAN PRIMIĆ
3. BOŠKO CURIĆ
KUGLANJE ŽENE
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa TREĆE REGIJE u sastavu:
1. LIDIJA ERŽAN
2. BRANKA TEPAVAC
3. BRANKA MALETIĆ                                                                                                                                                                 Drugo mjesto - srebrnu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE u sastavu:
1. KAROLINA GRČEVIĆ
2. SONJA MILIĆ
3. ROMANITA JURIĆ
Prvo mjesto - zlatnu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. KARMEN CESARIĆ
2. MARIJA VAJENTIĆ
3. BISERKA TEŽAK
KUGLANJE MUŠKARCI
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa ČETVRTE REGIJE u sastavu:
1. ANTE BERAM
2. DUJE KANDIJA
3. JOŠKO BARHANOVIĆ
Drugo mjesto- srebrenu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. SILVIO MESARIĆ
2. RADOVAN JOVANIĆ
3. OSMAN POVLAKIĆ
Prvo mjesto - zlatnu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE u sastavu:
1. DRAŽEN DRAŽENOVIĆ
2. SLAVKO KOLAR 
3. ALEN IVANKOVIĆ
PIKADO ŽENE
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa SEKCIJE MLADIH u sastavu:
1. ALEKSANDRA KOLUNDŽIĆ
2. DRAGANA MITROVIĆ
3. MIA VITAS
4. DANIJELA STANIĆ                                                                                                                                                                 Drugo mjesto - srebrnu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. AJŠA DOMBA
2. VANESA TANKOVIĆ
3. SILVANA SUŠIĆ
4. SMILJA VUKOJEVIĆ                                                                                                                                                                      Prvo mjesto - zlatnu medalju osvojila je ekipa ČETVRTE REGIJE u sastavu:
1. LIDIJA ANDRIJAŠEVIĆ
2. AIDA SORAJIĆ
3. ANA BATOŠIĆ
4. MIRA MATIĆ
PIKADO MUŠKARCI
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE u sastavu:
1. ZORAN VAVRICA
2. ZORAN ŠPIKIĆ
3. DRAŽEN KOVAČIĆ
Drugo mjesto- srebrnu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. NEMANJA SIMIĆ
2. VALTER KNAPIĆ
3. IVICA MIKULČIĆ
4. IVAN BILIĆ
Prvo mjesto -zlatnu medalju osvojila je ekipa ČETVRTE REGIJE u sastavu:
1. IVO PUHARIĆ
2. KREŠO KORDIĆ
3. NENAD KOMLJENOVIĆ
4. GORAN ČULJAK
BOĆANJE ŽENE
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa DRUGE REGIJE u sastavu:
1. BRANKA MALETIĆ
2. ALENKA RADOSLAVIĆ
3. ANA MARTINČIĆ
Drugo mjesto - srebrnu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. MARIJA VAJENTIĆ
2. BISERKA TEŽAK
3. VANESA TANKOVIĆ
Prvo mjesto - zlatnu medalju osvojila je ekipa ČETVRTE REGIJE u sastavu:
1. JELE MILJEVIĆ
2. JANJA OMEROVIĆ
3. ĐENKA VUKOTA
BOĆANJE MUŠKARCI
Treće mjesto- brončanu medalju osvojila je ekipa DRUGE REGIJE u sastavu:
1. DAVORIN VRBAN
2. DENIS MARTINČIĆ
 Drugo mjesto - srebrnu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. MILOVAN RABAR
2. BRANKO CVJETIČANIN
3. NEVIO ORBANIĆ
Prvo mjesto- zlatnu medalju osvojila je ekipa TREĆE REGIJE u sastavu:
1. JOSIP BAŠIĆ
2. DANIJEL MODUN
3. JOSIP VUKŠIĆ
POTEZANJE KONOPA ŽENE
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE  u sastavu:
1. BISERKA BUTKOVIĆ
2. SANDRA TERLEVIĆ
3. SLAVICA KRTINIĆ
4. BISERKA TEŽAK
5. DONATELLA FERLORA
6. SMILJA VUKOJEVIĆ
7. ROBERTO ERMAN
8. GORAN NIKOLIĆ
9. VANESA TANKOVIĆ
Drugo mjesto - srebrnu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE u sastavu:
1. VALENTINA PLANTAK
2. VALENTINA KOŠČAK
3. EMILIJA     MIŠAK
4. TENA      KONJEVIĆ
5. IVANA STUDEN
6. MLADEN LAMBREŠČAK
7. DRAŽEN KERETIĆ
8. VESNA PLEŠKO
9. ŽELJKA BEŠENIĆ
Prvo mjesto - zlatnu medalju osvojila je ekipa ČETVRTE REGIJE u sastavu:
1. JANJA OMEROVIĆ
2. JELE MILJEVIĆ
3. MIRJANA BARHANOVIĆ
4. LORA PAPIĆ
5. ĐENKA VUKOTA
6. MARA ANĐELIĆ
7. OBRAD DAMJANOVIĆ
8. PERO PEJKOVIĆ
9. ANA GYEREK
POTEZANJE KONOPA MUŠKARCI
Treće mjesto- brončanu medalju osvojila je ekipa PRVE REGIJE u sastavu:
1. VALTER PARIS
2. SAŠA KRAJNOVIĆ
3. MERIM BIBEROVIĆ
4. DALIBOR SAVIĆ
5. MAURO MOMIĆ
6. SILVIO MESARIĆ
7. DONATELLA FERLORA
8. ORNELA DELIĆ
Drugo mjesto -srebrnu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE u sastavu:
1. ANTE BIONDA
2. ŠIME GROZDANIĆ
3. IVAN PEKAS
4. MARINKO ČORAK
5. ALEN IVANKOVIĆ
6. MLADEN LAMBREŠČAK
7. VESNA PLEŠKO
8. TENA KONJEVIĆ
Prvo mjesto - zlatnu medalju  osvojila je ekipa TREĆE REGIJE u sastavu:
1. JOSO VUKŠIĆ
2. HRVOJE KARDUM
3. ZORAN JUNAKOVIĆ
4. IVAN SPAHIJA
5. DENIS TORIĆ
6. DANIJEL MODUN
7. VALENTINA PLANTAK
8. EMILIJA MIŠAK
NOGOMET
Treće mjesto - brončanu medalju osvojila je ekipa PETE REGIJE  u sastavu:
1. IVAN TOMKIĆ
2. GORAN MALETIĆ
3. ANTE ANDABAK
4. CHRISTIAN BRINDZA
5. SLAVKO KOLAR
6. ERIK VITASOVIĆ
7. MARKO DRAGANIĆ
8. ENES ŠLJIVO
9. DRAŽEN RUPČIĆ
Drugo mjesto -srebrnu medalju osvojila je ekipa ČETVRTE REGIJE u sastavu:
1. OBRAD DAMJANOVIĆ
2. MLADEN GOVORKO
3. JURE RADIĆ
4. GORAN VOJNOVIĆ
5. IVAN SLIŠKOVIĆ
6. ANTE ĆAPIN
7. HRVOJE VRANIĆ
8. SLAVEN OSMERČIĆ
9. LEO ČOVIĆ
Prvo mjesto - zlatnu medalju osvojila je ekipa TREĆE REGIJE u sastavu:
1. FRANE FATOVIĆ
2. TONI ČURČIJA
3. DEMI KOLEGA
4. STIPE PAVIN
5. JURICA ZANKI
6. MILJENKO ALERIĆ
7. MARKO VRSALJKO
8. LOVRE KRESOVIĆ

UKUPAN POBJEDNIK 9. STRUKOVNO – SPORTSKIH SUSRETA SINDIKATA TURIZMA I USLUGA HRVATSKE JE PRVA SINDIKALNA REGIJA STUH-a!

Čestitamo pobjednicima, ali i svim natjecateljima koji su omogućili održavanje još jednih Susreta i vidimo se dogodine!

Kolektivni ugovori

  • ODLUKA O PROŠIRENJU PRIMJENE KUUPreuzmi
  • NN 36/2018 (18.4.2018.), Kolektivni ugovor ugostiteljstvaPreuzmi
  • KOLEKTIVNI UGOVOR UGOSTITELJSTVA 2015. -pročišćeni tekst za NNPreuzmi
  • Odluka o proširenoj primjeni KUUPreuzmi

Anketa

Što vam je u ovom trenutku najpotrebnije od sindikalne ponude?
Pogledajte ostale ankete