06.04.2017

Povećana osnovna plaća u Plavoj laguni – isplata kreće na Međunarodni praznik rada!

Poreč, 5. travnja 2017. - Radnicima  Plave lagune d.d. na kolektivnim je pregovorima između predstavnika sindikata i uprave društva osigurano povećanje osnovne plaće koje se počinje primjenjivati već od 1. svibnja, ima neke simbolike u tome što je riječ o Međunarodnom prazniku rada.

Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH)  ispregovarao je povećanje osnovne plaće za 3 posto pa će sada ona iznositi 3.820,00 kuna.

Poslodavac je Sindikatu obrazložio namjeru usklađenja plaća i drugih materijalnih prava radnika Istraturista d.d. Umag s ugovorenim pravima radnika Plave lagune d.d. Poreč, s obzirom da se Istraturist d.d. Umag pripaja Plavoj laguni.

Usklađenje je započelo u 2016. godini  i vjerojatno će završiti tijekom  2018. godine. Radi prevelike razlike  u pravima radnika sindikat je prihvatio prijedlog poslodavca da primjena i  isplata uvećane osnovne plaće počne od 1.svibnja 2017.godine. Povećanje plaće odnosi se na sve radnike Plave lagune, a za sezonce se pripremaju bolji materijalni uvjeti  (osiguranje tri topla obroka, povećanje kapaciteta kao i standarda smještaja).

Kolektivni ugovori

  • NN 36/2018 (18.4.2018.), Kolektivni ugovor ugostiteljstvaPreuzmi
  • KOLEKTIVNI UGOVOR UGOSTITELJSTVA 2015. -pročišćeni tekst za NNPreuzmi
  • Odluka o proširenoj primjeni KUUPreuzmi
  • Odluka proširenje Dodatka I. KU ugostiteljstvaPreuzmi

Anketa

Što vam je u ovom trenutku najpotrebnije od sindikalne ponude?
Pogledajte ostale ankete